Lees meer over onze werkwijze
De honger voorbij
Laat boeren zelf hun armoede overwinnen
De
Honger
Voorbij

Laat boeren
hun armoede
Zelf
overwinnen
Honger is onacceptabel en onnodig. Wij zijn ervan overtuigd dat boeren met de juiste kennis over landbouw en goed vee gezonde en betaalbare voeding kunnen produceren. Voor zichzelf en voor de markt.

Om dit te bereiken ontvangen Afrikaanse boeren en boerinnen praktijkgerichte trainingen, bomen, zaden, gereedschappen en dieren. Middelen waarmee zij zelf hun armoede kunnen overwinnen.

Lees meer over onze werkwijze.
Over Heifer
De sleutel naar voedselzekerheid
Wij werken samen met arme boeren en laten hen op eigen kracht - met zorg voor milieu - een beter leven opbouwen. Voor zichzelf en hun kinderen. Een leven met voldoende voedsel en een stabiel inkomen. 
      
 
Nieuws
28 oktober 2020

Spaar- en leengroepen investeren in de toekomst


Terwijl in Senegal de strijd tegen COVID-19 onverstoord doorgaat, hebben de boerengezinnen een lichtpuntje gevonden door het spaar- en leenprogramma dat ze hebben opgezet.   De Kawral Medina El Hadj Self boerengroep is een van de groepen die in 2019 een spaarprogramma heeft opgericht. Voor de 25 leden betekent dit programma dat ze om kunnen gaan met tegenslagen en onverwachte uitgaven. Sinds de oprichting zijn er gemiddeld 6 leningen per lid verstrekt. Allen gericht op inkomensgenererende activiteiten. Zo kochten ze vee om hun veestapel verder uit breiden, en materialen voor de aanleg van een moestuin. Sinds de oprichting van de groep komen de leden wekelijks samen voor overleg en leggen ze iedere maand geld in.   “Tijdens de eerste fase leende ik in totaal €300. Met dit bedrag heb ik mijn handeltje in afwasmiddel en zeep gefinancierd,” zegt Ramatou Kandé, een lid van de Kawral Medina El Hadj Self-Help Group. “Ik kon in een klap de schoolkosten van mijn kinderen betalen, én de doktersrekeningen die zich maar opstapelden.”   Na iedere periode (meestal een jaar) wordt het restantbedrag van de spaarpot verdeeld over de leden. Vervolgens starten ze met een nieuwe spaarronde. “Toen het restantbedrag werd verdeeld ontving ik €26. Ik heb meteen een zorgverzekering voor mijn gezin afgesloten zodat we altijd de beste zorg kunnen krijgen. ” Dankzij het spaar- en leenprogramma kan Ramatou haar gezin niet alleen voorzien van voldoende gezonde voeding, maar ook de gezondheid van iedereen waarborgen.      


Lees meer »
Blog
28 oktober 2020

30 koeien doorgegeven in Rwanda


Na een intensief trainingstraject ontvingen 30 boerengezinnen uit het Burera district in Rwanda op 15 oktober hun eerste koe. De koeien werden doorgegeven door een andere boerengroep, die een jaar geleden tijdens een feestelijke ceremonie een drachtige koe ontving.


Lees meer »
Facebook
28 oktober 2020

De start van een vruchtbaar melkveebedrijfje


Na een intensief trainingstraject ontvingen 30 Rwandese boerengezinnen op 15 oktober hun eerste koe. De koeien werden doorgegeven door een andere boerengroep onder het mom van 'Passing on the Gift'. De nieuwe eigenaren van de koeien kunnen nu echt aan de slag met hun melkveebedrijfje. => https://bit.ly/3oHzz2T #passingonthegift #rwanda #samenwerken


Lees meer »
Youtube
24 september 2020

Wat is de impact van COVID-19 op kleinschalige boeren?


Heifer Oeganda Country Director William Matovu sprak met Heifer International President en CEO Pierre Ferrari over dit onderwerp.


Lees meer »