Nieuws & Blog

Wil je graag dat we je persoonlijk op de hoogte houden van ons werk? Dat kan! Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief. Of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.
 

Tweejaarlijks sturen wij het Heifer magazine. Lees hier de voorgaande edities.  

 
Facebook
10 juli 2019

Trainen, trainen en nog eens trainen.

In Oeganda worden de deelnemende jongeren op allerlei gebieden geschoold. Niet alleen alles wat met landbouw te maken heeft, maar ook leiderschap, bestuur en structuur. #JongerenEducatie #Oeganda


Lees meer »
Nieuws
10 juli 2019

That's peanuts!

In Oeganda ontvingen de jongeren van het educatieproject een paar maanden geleden een grote zak met pindazaden. Onze collega's waren onlangs weer in het projectgebied. En wat zien we een vooruitgang! Overal zijn groene velden vol met gewassen, klaar voor de oogst.   Eunice is een van de jongeren wiens moestuin er geweldig bij staat. We treffen haar aan het werk op het land. Ze is onkruid aan het wieden tussen de pindaplantjes. Naast pinda's verbouwt ze ook aardappelen en mais. "Met alleen pinda's red je het niet" zegt ze. "Ik ben ook lid van een spaar- en leengroep. Iedere maand leg ik geld opzij. Ik wil graag een koe kopen, maar zoveel geld heb ik nog niet. Ik hoop dat ik met de pindaoogst de spaarpot weer wat kan aanvullen."   Eunice en haar man hebben een moeilijke tijd gehad. Er was veel ruzie in huis en haar man in een poosje weggeweest. Dankzij het project gaat het nu een stuk beter. "Mijn man is meegegaan naar de training over de verhouding tussen mannen en vrouwen. Hij is tot het besef gekomen dat het zo niet langer kon. Hij heeft zelfs zijn excuses aangeboden. Het gaat nu een stuk beter tussen ons. Daar ben ik erg blij mee, zeker voor onze kinderen."    We blijven Eunice en haar gezin de komende tijd volgen. Meer informatie over dit project vind je hier.  


Lees meer »
Nieuws
5 juni 2019

Heifer viert feest! Kom je ook?

Het is feest bij Heifer. Deze zomer is het 20 jaar geleden dat Heifer Nederland werd opgericht. En zelfs 75 jaar geleden dat onze grote zus Heifer International de eerste koeien verscheepte naar het buitenland. Hier gaan we op proosten, samen met jou! Lees verder =>  


Lees meer »
Nieuws
5 juni 2019

Wederopbouw Malawi van start: 3.340 cementzakken uitgedeeld

Zoals je weet raasde in maart cycloon Idai over Malawi. Dit veroorzaakte heftige overstromingen en verwoestte enorme gebieden. We zijn meteen op de bres gesprongen en haalden binnen mum van tijd genoeg geld op voor de wederopbouw. En die is onlangs van start gegaan! Tijdens een feestelijke ceremonie, en in de aanwezigheid van overheids officials, lokale leiders en het nieuws, zijn de eerste 3.340 cementzakken uitgedeeld.    


Lees meer »
 
Nieuws
21 mei 2019

Vertrek directeur Heifer Nederland

Beste mensen,   Via deze weg wil ik u informeren dat Rian Fokker, na een periode van 10 jaar, haar functie als directeur van Heifer Nederland neerlegt. Namens de raad van toezicht bedank ik Rian voor haar inzet en toewijding aan het werk van Heifer in de afgelopen jaren. 


Lees meer »
Nieuws
16 mei 2019

Update situatie Malawi - Orkaan Idai

In maart voltrok zich een ramp in Malawi. Orkaan Idai veroorzaakte heftige overstromingen en verwoestte enorme gebieden. Door modderstromen zijn huizen ingestort en gewassen weggespoeld.


Lees meer »
Blog
30 april 2019

Samen leren en sparen

“Eigenlijk hadden we alles wat we nodig hebben, maar geen idee hoe we het moeten gebruiken. We hebben grond maar we weten niets van het verbouwen van groenten of waar we goede zaden kunnen halen. We hebben wat vee, maar geen idee dat we zelf veevoer kunnen aanplanten. We hebben een eigen waterput, maar nooit bedacht dat water ook te gebruiken voor irrigatie van de moestuin”.


Lees meer »
Facebook
25 april 2019

Van huishoudster naar ondernemer

De 22 jarige Vivian werkte, noodgedwongen, als huishoudster in Saudi Arabië. Na een jaar hard werken keerde ze terug naar Oeganda, waar net een Heifer project werd opgestart. Nu, twee jaar later, is Vivian succesvol in de productie en verkoop van champignons.


Lees meer »
 
Nieuws
1 april 2019

Overweldigende steun voor Malawi

Het zuiden van Malawi is recentelijk geteisterd door heftige regenval en windstormen. Zo heftig dat grote delen van het land volledig zijn weggespoeld. Ook het gebied waar ons melkveeproject plaatsvindt, Thyolo, is geraakt. De schade is niet te overzien. Duizenden mensen blijven achter zonder fatsoenlijk dak boven hun hoofd en gigantische schade aan de akkers, wegen en bruggen.  


Lees meer »
Nieuws
1 april 2019

Mijn kinderen gaan wel naar school!

Het opleidingsniveau is Noord-Oeganda is laag en onderwijs, vooral op het platteland, sluit niet goed aan op de eisen van de arbeidsmarkt. Een grote groep jongeren in deze regio is ongeschoold en werkloos. Jongeren vinden de landbouw vaak niet aantrekkelijk: zij geloven niet dat ze er een fatsoenlijk inkomen mee kunnen verdienen. Toch heeft de landbouw het grootste potentieel van alle sectoren om hen aan het werk te krijgen. In Noord-Oeganda werken wij met jongeren samen aan hun kennis en vaardigheden, zodat ze een succesvolle onderneming kunnen starten en fatsoenlijke banen kunnen vinden in de landbouwsector. 


Lees meer »
Nieuws
26 maart 2019

WEBINAR APRIL 2 - strengthening climate resilience

Tuesday April 2nd | 12.00 - 12.45 EAT | 11.00 - 11.45 CEST | check local timings here In Tanzania the European Union funded 5 pilot projects to test different integrated climate resilience approaches. These so-called Ecovillages are now in their fourth and last year. In a webinar April 2nd these Ecovillages will explain their approach to strengthen climate change adaptation, each highlighting the successes, challenges and learnings of one key intervention.   The webinar will address topics such as: regreening, farmer managed natural regeneration, water interventions and improving rangelands to increase the resilience of pastoralists. All projects belong to the EU’s Global Climate Change Alliance Plus (GCCA+) initiative that aims to help the world's most vulnerable countries to address climate change. (www.gcca.eu/). The webinar starts with a short introduction by the GCCA+ from the EU.   All Ecovillages will be represented by a speaker from the field:  Eco-Boma: - Rangeland protection                    - Water for livestock                    - Biogas http://oikosea.org/projects/eco-boma-a-climate-resilient-model-for-maasai-steppe-pastoralists/ East Usambara: Village savings  https://muhezaclimatechange.wordpress.com/ and http://www.tfcg.org/eusambara.html Igunga Eco-Village Project: Pond rehabilitation http://www.igungaecovillage.com/ Community Forest Pemba Agroforestry: Increase success of adoption  https://www.weadapt.org/placemarks/maps/view/9706 Eco-Act: Tree section: Farmer Managed Natural Regeneration https://chololo2.wordpress.com/ How to attend? Go to https://metameta.adobeconnect.com/ecovillage/Click on ‘Enter as Guest’ Enter a user name (e.g. your name and organization) Click on ‘Enter Room’ We will use Adobe Connect to run the webinar. You can test Adobe Connect in advance on your computer through this link.)


Lees meer »
Youtube
20 februari 2019

Waterpoelen graven in Igunga Tanzania

In Tanzania werken we aan de weerbaarheid van boerengezinnen tegen klimaatverandering. Simpele maar zeer effectieve technieken worden toegepast zodat de inwoners van dit gebied kunnen anticiperen op de onvoorspelbare regenval. Een van die technieken is het graven van waterpoelen voor de opvang van regenwater. Normaal gesproken wordt dit water gebruikt voor irrigatie van het land en voor het vee. In de droge periodes worden de poelen ook ingezet voor huishoudelijk gebruik. Om te zorgen dat mensen niet ziek worden van het water, behandelen ze het water (zoals koken).


Lees meer »