Stop Honger Week

Jouw portie in de strijd tegen honger

Nog veel te veel mensen gaan iedere dag met honger naar bed. Sterker nog, het aantal mensen met honger is het afgelopen jaar flink gestegen. Om hier meer aandacht voor te vragen start 11 oktober de Stop Honger collecteweek. Doe jij ook mee? Maak vandaag nog je digitale collectebus aan =>

Ook internationaal staat dit thema in oktober in the picture: in 1979 hebben de Verenigde Naties 16 oktober uitgeroepen tot World Food Day. Dé dag waarop er internationaal aandacht wordt gevraagd voor voedselzekerheid. En dan gaat het niet alleen om de hoeveelheid, maar ook om de kwaliteit van eten. Want iedereen heeft recht op voldoende én gezond voedsel.

Stop Honger Week: 11 - 18 oktober

Veel boerengezinnen zijn nog niet opgewassen tegen honger en armoede. Ze hebben een startpunt nodig. De aanpak van Heifer werkt! Met praktische training, zaden, goed vee en toegang tot water kan een gezin voldoende eten voor zichzelf  produceren. In de Stop Honger Week willen we 4.000 gezinnen ondersteunen om deze eerste stap uit armoede te zetten.

We willen met deze actie natuurlijk zo veel mogelijk mensen bereiken. Dat kunnen we niet alleen. We zouden het fantastisch vinden als jij ook een digitale collectebus voor Heifer aanmaakt. Je kunt nu al een collectebus aanmaken. Dit is heel eenvoudig en in een paar minuten gedaan. 11 oktober gaan we van start met collecteren. Met jouw online collecte vraag je heel gemakkelijk (bijvoorbeeld via WhatsApp) aan familie en vrienden om jouw actie te steunen.

Wil je wel graag een bijdrage leveren aan de actieweek maar liever geen eigen collectebus aanmaken? Dat kan natuurlijk! Doneer dan een bedrag naar keuze aan de Heifer collectebus.