Een tweede kans dankzij de coöperatie

Chanthorn Chak woont met haar man en vier kinderen in de provincie Kampong Thom in Cambodja. Ondanks de verschillende baantjes van haar man was er altijd weinig geld. Hun situatie werd nog somberder toen de pandemie toesloeg en Chanthorn’s man zijn baan verloor. Hiermee vielen alle inkomsten in een klap weg.

Het ging de buren van Chanthorn een stuk beter af. Zij fokten kippen en konden aardig het hoofd boven water houden. De buren vertelden dat ze lid waren van een landbouwcoöperatie.
Chanthorn en haar man zagen weer mogelijkheden en schreven zich in voor een cursus ‘kippenhok bouwen’. Het hok was er, maar geld voor kippen niet…

Nieuwe kansen dankzij de coöperatie

Chanthorn kreeg vervolgens de kans om zich aan te sluiten bij een kippenproject van Heifer. Na het succesvol doorlopen van de selectieprocedure en verschillende trainingen ontving ze kippen. Niet veel later werd Chanthorn lid van dezelfde coöperatie als haar buren en kon ze een lening afsluiten. Ze breidde het kippenhok uit en kocht nog eens 100 kippen, 20 hanen en twee
broedmachines voor kuikens. Binnen drie maanden verkocht Chanthorn de eerste 155 kippen en verdiende ze ongeveer 800 dollar!