Resultaten: Wat hebben we bereikt?

De Heifer aanpak is bewezen succesvol: 90.707 boerengezinnen hebben sinds 1999 honger en armoede overwonnen en hun inkomen structureel verbeterd. Tellen we daar de impact van ‘grote zus’ Heifer International bij op, dan gaat het om een beter leven voor 43 miljoen gezinnen.

Impact

Resultaten 2023

In het afgelopen jaar hebben we uitdagingen gezien door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, wat leidde tot stijgende prijzen en financiële druk voor zowel ons als de boeren waarmee we samenwerken. Om hen te ondersteunen bij de stijgende kosten en inkomstendaling, streven we naar duurzame inkomens voor deze boeren.

 

Onze kernactiviteit is het positioneren en vermarkten van Heifer in Europa. Ondanks een iets lagere opbrengst van particuliere donateurs, zagen we een toename van financiering van bedrijven en stichtingen. Het Climate-Smart Dairy-project in Nepal is hier een mooi voorbeeld van.

In het nieuwe strategisch plan 2023-2026 zijn ambitieuze fondsenwervingsdoelen opgenomen. Samen met onze donoren en partners streven we ernaar om positieve verandering te bewerkstelligen.

Wil jij ook impact maken? Kijk hoe jij mee kunt doen.