Over Heifer

80 jaar ervaring

Heifer Nederland is een zelfstandige ontwikkelingsorganisatie. We maken deel uit van het internationale Heifer netwerk, dat in 1944 is gestart met de bestrijding van honger en armoede door het stimuleren van duurzame veehouderij. Eind jaren ‘30 gaf Heifer al jonge, drachtige koeien (vaarzen, of heifers in het Engels) aan mensen die te lijden hadden onder de Spaanse burgeroorlog. Het eerste kalf gaf men door aan iemand anders. Dat noemen we ‘Passing on The Gift’. Nu, 80 jaar later, is Heifer uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie en hebben 43 miljoen boerengezinnen dankzij de Heifer methode een gezonde maaltijd op tafel staan en verdienen een goed inkomen. 

Wat maakt Heifer uniek?

Samen met NGO’s, kennisinstituten, overheidsinstellingen, de particuliere sector en vele andere partners over de hele wereld werken we vanuit één gemeenschappelijk doel: honger en armoede de wereld uit. Heifer is niet de enige organisatie die werkt aan belangrijke thema’s als inkomensverbetering, voedselzekerheid, gendergelijkheid en klimaatverandering. Wel zijn we uniek met onze 100% lokaal gedragen participatieve aanpak gericht op het organiseren van boeren in groepen. Zo krijgen boeren zelf de regie in handen om er een succes van te maken. 

Onze missie

Samen met boerengemeenschappen maken we een einde aan honger en armoede en stimuleren we een duurzame omgang met het milieu.

Ons team

De drijvende kracht achter Heifer bestaat uit een klein team met zeer betrokken mensen. Maak kennis met het team in Roosendaal en de leden van de raad van toezicht.

Werken bij Heifer

Heifer Nederland zoekt een ervaren relatiemanager die energie krijgt van contact leggen en onderhouden met onze particuliere donateurs. Je gaat makkelijk en proactief het gesprek aan met (potentiële) grote gevers en erflaters en durft de geef-vraag te stellen. Heb jij zin om deze nieuwe functie in te vullen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Beleid

Ben je benieuwd naar onze plannen voor de komende jaren? Of wil je meer weten over ons belonings- en integriteitsbeleid? Hier lees je alles over onze plannen, procedures en reglementen.

Beleid Heifer Nederland

Samenwerken met Heifer

We willen met ons werk zoveel mogelijk impact bereiken. Dat kunnen we niet alleen. Daarvoor gaan we op lokaal en (inter)nationaal de samenwerking aan met diverse instanties.