Honger is niet alleen een rammelende maag

Weet jij hoe honger voelt? Natuurlijk, we kennen allemaal het gevoel van een rammelende maag. Maar echte honger gaat zoveel verder. Honger zorgt ervoor dat je niet goed groeit en geen energie hebt. Het maakt dat je niet goed kunt leren. Honger tast je organen aan en zorgt dat je sneller ziek wordt. De gevolgen van honger zijn niet te overzien en vaak ook niet meer te herstellen. Honger geef je daarbovenop ook nog eens door; baby’s van ondervoede vrouwen komen ongezond ter wereld. Kortom: honger berooft mensen en hun kinderen van eerlijke kansen in het leven.

Weet jij hoe honger voelt?  Honger is niet alleen een rammelende maag. Echte honger zorgt ervoor dat je niet goed groeit, geen energie hebt, niet goed kunt leren en dat je sneller ziek wordt. De gevolgen zijn vaak niet te overzien of te herstellen. Kortom: honger berooft je van eerlijke kansen in het leven.

De oplossing

De oplossing lijkt simpel: eten. Toch is honger niet te verhelpen met een zak rijst of een flinke pan maïspap. Ondervoeding ontstaat namelijk niet alleen door te weinig, maar vaak ook door te eenzijdige voeding. Echte honger los je alleen op met voedzaam en gevarieerd eten. Vandaag, maar ook volgende maand en volgend jaar.

Draag jij je portie bij?

We willen 4.800 gezinnen in Senegal, zoals dat van Mariam en haar babydochtertje Amy, de kans geven om honger voorgoed te overwinnen. Zij hebben een startpunt nodig. Jij kunt dat geven. Geeft jij jouw portie in de strijd tegen honger?

© 2023 Heifer Nederland