Heifer en Melkweg Aarts & van Haaren – Al 10 jaar een team

Al tien jaar lang zijn Heifer en Melkweg Aarts & Van Haaren een steady team. Ieder jaar steunen de eigenaren, Bennie Aarts en Emiel van Haaren, het werk van Heifer met een vaste donatie per miljoen liter geleverde melk én met een mooie relatiekalender rondom ons werk. Zo hebben ze mede mogelijk gemaakt dat arme boerengezinnen, in onder andere Zimbabwe, geiten ontvingen en werden getraind in duurzame landbouw en veehouderij. Deze betrokkenheid bij ons werk waarderen wij enorm.

SAMENWERKEN MET ARME BOERENGEZINNEN IS BELANGRIJKER DAN OOIT


2020 is een bewogen jaar. We gingen met veel ambitie van start, maar al snel had het coronavirus de hele wereld in zijn greep. Het is een uitdagende tijd die het nodige aanpassingsvermogen van ons allemaal vraagt. Maar de uitdaging is nog vele malen groter voor de boerengezinnen met wie wij samenwerken in landen als Malawi, Zimbabwe, Senegal, Nepal en Bangladesh. Daar hebben de gevolgen van de lockdown-maatregelen tot grote verstoringen geleid, met alle risico’s van dien op terugval in armoede en inkomensverlies.

Juist nu is samenwerking en steun voor arme boerengezinnen belangrijker dan ooit. Wij zijn dan ook erg verheugd dat we in een bizarre tijd zoals deze, onze 10-jarige samenwerking met Melkweg Aarts & Van Haaren als belangrijke mijlpaal mogen noteren. In dit jubileum jaar hebben ze de jaarlijkse bijdrage verhoogd; om de boerengezinnen tijdens de corona-crisis een extra steuntje in de rug te geven, en om onze 10-jarige samenwerking te benadrukken.