‘Blockchain geiten’ in Nepal

Hogere opbrengst dankzij blockchain

Het kan je wel eens duizelen. Al die nieuwe innovaties en technologieën waar we mee worden geconfronteerd. Toch bieden ze enorm veel mogelijkheden. In Honduras zetten ze bijvoorbeeld drones in om schaduwpercentages en waterschaarste in kaart te brengen. In Nepal maakt een vooruitstrevende vrouwen coöperatie gebruik van blockchain. Of beter gezegd, blockchain geiten.

Tijdens het festival seizoen in Nepal is de vraag naar geiten(vlees) groot. Heifer Nepal heeft, samen met de Lekbesi vrouwencoöperatie, deze periode aangegrepen om de blockchain geiten te promoten. Deze technologie maakt het mogelijk om de achtergrond van, in dit geval geiten, inzichtelijk te maken zodat een goede kwaliteit kan worden
gegarandeerd. Waar normaal weinig informatie wordt gedeeld over de afkomst en gezondheid van geiten, en dus ook de kwaliteit van het vlees, houdt blockchain alle informatie op een transparante wijze bij. Met het scannen van de QR-code komen consumenten alles te weten over herkomst,
gezondheid, groei, vaccinatie en medicatie. Deze garantie van kwaliteit moet hen overtuigen om een iets hogere prijs te betalen.

Blockchain Nepal

De reacties waren erg positief. Voor de eerste partij van 25 blockchain geiten werd al meer dan de huidige marktwaarde betaald. De tweede partij, die een dag later werd verkocht, was meteen gereserveerd. Een teken dat deze vooruitstrevende dames op de goede weg zitten!