Duurzame Zuivel in Nepal

In Nepal is het houden van koeien essentieel voor inkomen, werkgelegenheid en voeding. Helaas gaat het houden van koeien gepaard met CO2-uitstoot, wat nadelige gevolgen heeft voor de boeren en het klimaat.

Minder uitstoot in Nepalese veehouderij

Het Climate Smart Dairy Project heeft een ambitieus doel: minder CO2-uitstoot en het verbeteren van de weerbaarheid van Nepalese kleinschalige melkveehouders.

Minder uitstoot

Samen met de boeren kijken we naar diervoeding die niet alleen de melkproductie verbetert, maar ook de schadelijke  gasuitstoot flink vermindert. We gebruiken voederbomen ter compensatie. Met biogasinstallaties wordt mest omgezet in groene energie. En met behulp van biologische meststoffen bevorderen

Innovatief design

Op de weg naar duurzaamheid zetten we ook een boomkwekerij op. Het doel is voederbomen populair te maken als compensatie van de CO2-uitstoot. Wat deze kwekerij extra bijzonder maakt, zijn de innovatieve zaailingpotten. Die zijn gemaakt van koeienmest, aarde en schil. Bij het verplanten van zaailingen kunnen deze potten direct in de grond worden geplaatst. Dit geeft het stekje grotere overlevingskans, vermindert plasticafval en helpt de planten om voedingsstoffen op te nemen.