Groei van succes

In Noord-Oeganda heeft een opvallende transformatie plaatsgevonden, dankzij Heifer’s sterke focus op landbouwonderwijs en de oprichting van twee agri-business hubs. Het leidde tot meer banen en veranderde de levens van duizenden jonge boeren en hun families.

Samen met Edukans ontwikkelden we een praktisch lesprogramma voor jonge boeren en leden van de hubs. Zij werden getraind op het gebied van maïs-, pinda-, soja- en zonnebloemenproductie. De training opende deuren voor jongeren om in de landbouwsector aan de slag te gaan en een fatsoenlijk inkomen te verdienen.

Subsidie voor Kwera
De twee agri-hubs spelen een essentiële rol in dit succesverhaal. Onder leiding van voormalige projectdeelnemers zijn de hubs geëvolueerd tot zelfstandige, professionele organisaties die nu dienen als centra voor het verzamelen, opslaan en verkopen van oogst. De hubs verschaffen boeren toegang tot verkoopmarkten, leveranciers, financiële instellingen en transportdiensten. Kwera, één van de hubs, heeft zelfs onlangs een subsidie van $100.000 van USADF ontvangen! Dit geld wordt geïnvesteerd in een upgrade van de graanopslagfaciliteiten en de opening van een landbouwwinkel. Als de eerste fase succesvol verloopt, kan de hub rekenen op een extra subsidie van $250.000.

Het succes van dit project maakte de weg vrij voor een subsidie van de Mastercard Foundation van bijna $48 miljoen, die recent is goedgekeurd. Dit betekent dat nog eens 400.000 boeren in Oeganda de kans krijgen een beter leven op te bouwen!