Effect Coronavirus op onze projecten

Momenteel is iedereen in de greep van het coronavirus. Het zijn spannende tijden voor ons allemaal. Ook bij Heifer zijn direct maatregelen genomen. Ons kantoor in Roosendaal is tot en met 6 april gesloten en het hele team werkt vanuit huis.

We zijn goed bereikbaar per telefoon, maar ook per mail. Bel gerust naar 0165-520123 of stuur een mail naar info@heifer.nl, deze inbox checken we regelmatig.   

Terwijl bij ons het dagelijkse leven steeds meer stil komt te liggen, draaien de projecten door. Het aantal besmettingen in Afrika is gelukkig nog beperkt. Volgens Mary Stephen (WHO arts in Afrika) hebben Afrikaanse landen al jarenlang goede surveillancesystemen voor het detecteren van een besmetting, het isoleren van een patiënt en de mensen met wie de patiënt contact heeft gehad. Zo kan een virus vroegtijdig worden ingedamd. De scans waarmee op vliegvelden de temperatuur van reizigers wordt opgemeten, waren op veel plekken al aanwezig.

Toch stijgt ook het aantal besmettingen in Afrika. Hoe dit zich verder gaat ontwikkelen, en wat dat betekent voor onze projectdeelnemers en onze collega’s ter plaatse, is moeilijk in te schatten. We houden je op de hoogte!

Wij wensen iedereen veel sterkte toe in deze bijzondere tijden.

Team Heifer