Even voorstellen, Goossen Hoenders

Beste lezer,

Via deze weg wil ik mij graag introduceren. Mijn naam is Goossen Hoenders (41 jaar) en per 1 februari ben ik de nieuwe directeur van Heifer Nederland. Een enorm voorrecht en een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk. Ik ben getrouwd, heb een dochter van bijna 7 en een zoon van bijna 5 en woon met mijn gezin in Voorschoten.

Ik heb gestudeerd in Groningen waar ik de studie Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties heb gedaan en vervolgens een 1-jarig Masterprogramma gericht op humanitaire hulp heb afgerond. Na mijn studies heb ik eerst voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt, daarna een traineeship bij de Europese Commissie gedaan alvorens bij Save the Children Nederland aan de slag te gaan in 2006.

Momenteel ben ik daar nog werkzaam als plaatsvervangend hoofd van de programma afdeling en als veiligheidscoördinator. Ik heb bijna 14 jaar met veel plezier en enthousiasme voor Save the Children in Nederland gewerkt en heb daar veel ervaring opgedaan met ontwikkelingssamenwerking, het leiden van teams, het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden en (institutionele) fondsenwerving. Deze kennis en ervaring wil ik nu graag inzetten voor Heifer Nederland.

Een paar maanden geleden zag ik de vacature van directeur voorbijkomen. Ik was direct enthousiast. Allereerst spreekt de inzet van Heifer om armoede en honger te bestrijden en zo het verschil te maken voor boerengezinnen me erg aan. Tijdens mijn reizen naar landen als Afghanistan, Oeganda en Soedan heb ik met eigen ogen gezien hoe belangrijk dit is. Daarnaast is het voor mij persoonlijk ook een hele mooie uitdaging om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten.

Het werk van Heifer is mijns inziens nu belangrijker dan ooit. Niet alleen stijgt het aantal mensen dat hongerlijdt de laatste jaren weer. Ook krijgen de kleinschalige boeren waar wij ons voor inzetten meer en meer te maken met de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Als directeur van Heifer Nederland wil ik graag samen met het team, de collega’s van Heifer International en relevante partners het verschil maken voor de boerengezinnen die het hardst getroffen worden door honger en armoede.

Om dit te bereiken gaan we in 2020 hard aan de slag met nieuwe financierings- en samenwerkingsmogelijkheden. Dat zal zeker een uitdaging worden. Ik ben er echter van overtuigd dat er mogelijkheden zijn om ons belangrijke werk meer onder de aandacht te brengen en meer middelen tot onze beschikking te krijgen om het werk te doen. We kunnen dit echter niet alleen en hebben daar uw onmisbare steun voor nodig. Daar kijk ik naar uit en wil ik u alvast voor bedanken.

Hartelijke groet, Goossen Hoenders – directeur Heifer Nederland