Goed nieuws van de Postcode Loterij!

Wij kregen goed nieuws van de Postcode Loterij!

Op deze bijzondere Internationale Vrouwendag kondigen we met trots aan dat de Postcode Loterij heeft toegezegd om een nieuw project in Bangladesh te steunen.

Het is van cruciaal belang dat vrouwen en mannen gelijke kansen krijgen. Pas dan kunnen we bouwen aan eerlijke economieën en een duurzame planeet voor de volgende generaties. Maar laten we eerlijk zijn; vrouwen worden nog steeds geconfronteerd met obstakels die hun kansen beperken. Denk aan ongelijke lonen, beperkte toegang tot onderwijs en discriminatie op de werkplek.

Het is daarom belangrijker dan ooit dat we investeren in vrouwen. Want wanneer vrouwen de kans krijgen zichzelf te ontplooien, profiteren we allemaal. Hun succes is ons succes. In Bangladesh krijgen 12.500 vrouwen deze kans. Dankzij de Postcode Loterij.

Vrouwen in de voorhoede van verandering

Het project ‘vrouwelijke pioniers in de landbouw’ biedt vrouwen in Bangladesh een unieke kans om hun positie in de landbouwsector te transformeren. Door vrouwen eigenaar en verhuurder te maken van vrouwvriendelijke landbouwmachines krijgen ze meer zeggenschap over het werk, hun onderneming en hun bezittingen, wordt het lichamelijk zware werk verlicht en besparen ze kostbare tijd. Maar minstens zo belangrijk: het geeft vrouwen erkenning en een gevoel van eigenwaarde die onbetaalbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over dit project.

Happy International Women’s Day!