Heifer en NAC maatschappelijk slaan de handen ineen

Begin 2022 is Heifer de samenwerking aangegaan met de NAC Business Club. Om onze zichtbaarheid nog meer te vergroten in de regio hebben we recentelijk ook de handen ineen geslagen met NAC Maatschappelijk. Want NAC Breda is meer dan voetbal. De club zit verankerd in de stad. Vanuit die positie willen ze ook op maatschappelijk vlak een steentje bijdragen. 

NAC street league

Een van de jaarlijks terugkerende projecten van NAC Maatschappelijk is de NAC Street League, die dit seizoen in drie gemeenten (Breda, Oosterhout en Geertruidenberg) plaatsvindt. Tijdens de bekende maatschappelijke straatvoetbalcompetitie van NAC Breda strijden meer dan 1.000 leerlingen van basis- en middelbare scholen tegen elkaar door aan de slag te gaan met sportiviteit, respect en andere maatschappelijke thema’s.

De kick-off van de NAC Street League in Breda vond donderdag 6 oktober plaats bij het Rat Verlegh Stadion. Hier trapten de teams de competitie af met wedstrijden en andere sportieve spellen. Uiteraard was Heifer ook van de partij!

Maatschappelijke challenge

Naast de sportieve strijd op het veld kunnen de kids ook buiten de lijnen extra punten verdienen. Met het uitvoeren van de zogeheten maatschappelijke challenges scoren ze bonuspunten die uiteindelijk worden meegerekend in de stand. De maatschappelijke challege is dit jaar in samenwerking met Heifer en daagt de kinderen uit om naast het scoren van extra punten ook een einde te maken aan honger en armoede. 

Tot 16 december krijgen de kids de tijd om of zoveel mogelijk geld op te halen of een kunstwerk te maken dat op een later tijdstip wordt geveild. Samen met NAC Maatschappelijk staan wij op 16 december weer paraat bij het Rat Verlegh Stadion om het geld en de kunstwerken in ontvangst te nemen.