GREEN BUSINESS BELT, GUATEMALA

Met het Green Business Belt project willen we de inkomenskloof dichten van 6.250 Guatemalteekse kruidenboeren door het stimuleren van inclusieve ‘groene’ bedrijven.

LOCATIE
Alta Verapaz (Chisec, Chahal, Raxruhá, Fray Bartolomé en Cobán) , Guatemala

LOOPTIJD
2020-2025

THEMA
Kardemon, all spice, zwarte peper, kaneel, kruidnagel, annatto

Een leefbaar inkomen voor Guatemalteekse kruidenboeren

Het doel van Green Business Belt Project is voor 2025 de inkomenskloof dichten van 6.250 Guatemalteekse kruidenboeren door inclusieve ‘groene’ bedrijven te stimuleren in vijf gemeenten in Alta Verapaz. We werken samen met deze kleinschalige Guatemalteekse boeren om wat wij noemen ‘een leefbaar inkomen’ bereiken. Voor ons houdt dit in dat al het inkomen dat een huishouden verdiend of gegenereerd – contant of in natura – toereikend is zodat alle leden van het huishouden een fatsoenlijke en waardige levensstandaard kunnen hebben.

Green Business Belt Guatemala

Alta Verapaz is het gebied met het grootste potentieel voor de ontwikkeling van hoogwaardige agroforestry producten en diensten, allen geproduceerd en beheerd door lokale gemeenschappen en lokale organisaties. Het investeren in waardeketens die duurzame landbouw en duurzaam landgebruik bevorderen, genereert inkomen voor gezinnen op het platteland en biedt daarnaast veel non-contante voordelen zoals ecosysteem diensten (denk aan bosherstel, veilige zones voor habitats, klimaatmitigatie), culturele revitalisering, stabiele werkgelegenheid, trotse gemeenschappen en verhoogde lokale zeggenschap.

Ook wordt er ingezet op het rechtstreeks betrekken van vrouwen en jongeren in leiderschapsrollen bij kleine en middelgrote ondernemingen en in kruiden-gerelateerde producten en eco-toeristische diensten.

Doelgroep

6250 producenten / 9615 boerenfamilies afkomstig uit het Alta Verapaz gebied in Guatemala.

 Doelstellingen:

Wat we doen in Guatemala:

Bekijk ook onze andere projecten