delen is een groot voorrecht

Delen is een groot voorrecht. Dat vinden wij, de boeren met wie wij samenwerken en hopelijk jouw kerk ook.

Heifer helpt boerengezinnen in armoede wereldwijd om te kunnen leven van de opbrengsten van hun land en vee. Dit doen we door voorlichting te geven, boeren van betere zaden te voorzien of door hen een koe of een geit te schenken. Onze boeren geven op hun beurt kennis, zaden of bijvoorbeeld een kalfje door aan een volgende boer. ‘Passing on the gift’ noemen we dat. Zo worden niet alleen zij zelf geholpen, maar helpen ze ook een ander gezin op weg naar een betere toekomst Lees meer over onze aanpak. 

“Als er hulp nodig is, dragen we elkaars lasten”

Lees hier het inspirerende verhaal van grondlegger Dan West.

Geef hoop door

De verhalen van onze boeren gaan niet alleen over armoede, ze gaan ook over delen en doorgeven. Daarin ontstaat hoop. Hoop op een betere toekomst, een leefbaar inkomen, toegang tot gezonde voeding en onderwijs voor de kinderen.

Wil jouw kerk ook een bijdrage leveren aan onze projecten? Collecteren is natuurlijk dé manier om tijdens de kerkdienst hoop door te geven aan gezinnen. Liever wat actiever aan de slag? Bedenk dan, samen met kinderen, een leuke actie voor Heifer. Organiseer bijvoorbeeld een buurtsoep, wandeling of markt waar je zelfgemaakte producten verkoopt. 

Wij bieden ondersteunende materialen zoals een poster, flyer, folder of Powerpoint presentatie. Download de materialen zelf of vraag het gewenste aantal exemplaren bij ons op. Stuur hiervoor een mail naar annemarije@heifer.nl.

Direct doneren

We zouden het geweldig vinden als jouw kerk een bijdrage wil leveren om daarmee boeren en hun gezinnen in arme gebieden de kans te geven op een beter bestaan. Via onderstaand formulier kan jouw kerk direct een donatie doen.