Heifer in het testament laat idealen doorleven

Misschien heb je er wel eens aan gedacht om de steun aan onze projecten voort te zetten na het overlijden? Door Heifer op te nemen in je testament zorg je ervoor dat wij onverminderd ons werk kunnen voortzetten en nog veel meer arme boerengezinnen honger en armoede achter zich kunnen laten.

plant in aarde - landbouw - Heifer Nederland

Wat zijn de mogelijkheden?

Legaat

Met een legaat laat je Heifer een vast bedrag na. De grootte van het legaat is onafhankelijk van de totale omvang van de nalatenschap. Zo kun je bijvoorbeeld familie erfgenaam maken en daarnaast een bepaald bedrag of (on)roerend goed nalaten aan Heifer.

Erfstelling

Een erfstelling is een vastgesteld deel (percentage) van het bezit dat aan de erfgenamen wordt toebedeeld, en dus afhankelijk van de totale omvang van de nalatenschap en het aantal erfgenamen. De erfgenamen krijgen hun erfdeel nadat alle rechten van anderen (legaten, boedelkosten en overige schulden) van de totale nalatenschap zijn afgetrokken.

Hoe regel ik nalaten aan Heifer?

Stappenplan

Heifer is aangesloten bij Toegift.nl: een initiatief van erkende goede doelen. Op de website vind je veel informatie en een handig stappenplan voor het regelen van je nalatenschap. 

Online

Denk je erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wil je Heifer benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regel je eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in je eigen tempo, een testament. Ontdek hoe het werkt op www.nunotariaat.nl

Via de notaris

Een testament kun je uiteraard ook bij een notaris naar keuze laten opmaken. De tarieven voor het maken van een testament verschillen per notariskantoor. De meeste kantoren bieden de gelegenheid tot een gratis oriënterend gesprek van een half uur. Voor algemene notariële vragen kun je ook bellen met de Notaristelefoon: 0900-346 93 93 of kijk op www.notaris.nl.

Heb je vragen over nalaten aan Heifer? We helpen je graag verder.