Specerijenteelt in Guatemala

De vraag naar biologische producten is groot. Of het nu om koffie, tomaten of in dit geval specerijen gaat. Het is beter voor
de natuur én voor de boer. Want voor biologische producten wordt nu eenmaal een hogere prijs betaald. In Alta Verapaz, Guatemala, zijn we al een aantal jaar actief in de specerijenproductie. In samenwerking met het bedrijf Koppert Biological Systems, de Koppert Foundation, hun lokale partner Popoyán in Guatemala en Heifer Guatemala gaan we een stapje verder en richten we ons op de biologische specerijenteelt. Een vorm van co-creatie die voor Heifer Nederland nieuw is. 

Op 25 mei 2022 klonk het officiële startsein van een driejarig project waarin 1.400 Guatemalteekse kruidenboeren verschillende methodes voor de specerijenteelt gaan testen in hiervoor opgezette kwekerijen. De geleerde lessen en handleidingen worden naderhand beschikbaar gesteld voor alle geïnteresseerden binnen de sector. Waaronder de ruim 6.000 boeren die betrokken zijn bij het Green Business Belt project en andere belangstellende organisaties en bedrijven. Meer weten over wat we doen in Guatemala? Ga naar heifer.nl/guatemala.